Kosmetisk tandbehandling - tandblegning, porcelæn, tandsmykker

En almindelig tandrensning kan fjerne belægninger, der kommer af f.eks. tobak, kaffe og rødvin. Men vil man have hvidere tænder, er det muligt ved hjælp af tandlægekontrolleret hjemmeblegning.

Udvendig tandblegning

Forud for evt. blegning tages en farveprøve af tænderne, så effekten af behandlingen kan måles, og der tages aftryk af tænderne. Aftrykket sendes til tandteknikeren, der fremstiller en blegeskinne i et blødt plastmateriale. Der gives instruktion i brugen af blegeskinnen, og en blegning kan holde ca. 8 år, og kan gentages.

Indvendig tandblegning

Mange mennesker går rundt med en misfarvet fortand, som skyldes en gammel rodbehandling, eller at tanden tidligere i livet har fået et slag. Det er muligt at lysne tanden med en indvendig blegning. Resultatet kan variere alt efter, hvilken farve tanden har som udgangspunkt. Men fælles for alle er, at det pynter.

Porcelænsfacade

Hvis en tand er meget misfarvet eller stærkt svækket og forsynet med en stor uskøn plastfyldning, kan en porcelænsfacade være en god, stærk og farvebestandig løsning.

Tandsmykker

Det er muligt at sætte et smykke på tænderne uden at skulle bore. Smykket pålimes, og kan let fjernes igen. Vi har et katalog på klinikken, hvor man kan se det store udvalg af smykker.