Rodbehandling

Hos Tandlægerne Jørgen Nissen og Frederik Jensen i Hornslet tilbyder vi rodbehandling, og vi garanterer altid en grundig og skånsom rodbehandling. Desuden sikrer vi, at du får en god orientering og den nødvendige information, før vi påbegynder din rodbehandling.

Sådan foregår en rodbehandling af en syg nerve

Et cariesangreb kan nå helt ind til tandens nerve og derved medføre tandbetændelse. Det er nødvendigt med en rodbehandling, hvis nerven er blevet syg. I modsat fald kan det blandt andet medføre tandpine og kraftige tandsmerter.

Vi starter med at bore tanden ud, når vi har konstateret, at du behøver en rodbehandling. Derved kan vi få adgang til rodkanalen, således vi kan rense den. Afslutningsvist fylder vi rodkanalen med et plastisk fyldningsmateriale.

I visse tilfælde er det nødvendigt med en tandkrone

I visse tilfælde kan det være nødvendigt at påsætte en tandkrone i forbindelse med en rodbehandling. Det kan for eksempel være, at den rodbehandlede tand er meget svækket. Vi vil derved indsætte en rodstift og påsætte en tandkrone. Det kaldes også for en stifttand.

En rodbehandling er et forholdsmæssigt stort indgreb i tandens struktur, og derfor kan vi ikke udelukke, at du vil opleve forbigående smerter efter behandlingen. Men du skal kontakte os hurtigst muligt, hvis de forbigående smerter ikke forsvinder, og især hvis der opstår blivende smerter.

Du kan kontakte Tandlægerne Jacob Nissen og Frederik Jensen for at bestille tid til tandbehandling og eventuel rodbehandling. Ring gerne på telefon 86 99 44 68 eller benyt vores online-booking for at få en tid.